Насловна страна

Актуелно:

Пројекат ''Рано откривање дјеце са посебним потребама и њихових развојних проблема - 2008.год.''

Округли сто ''Рано откривање дјеце са посебним потребама и њихових развојних проблема'' на којем су презентовани резултати истоименог пројекта из 2007.године одржан је 4.12.2008. год. у хотелу ''Босна'' у Бањој Луци. Скупу су присуствовали помоћници Министра здравља и социјалне заштите- за сектор социјалне заштите Љубо Лепир и сектор здравствене заштите Амела Лолић, Омбудсман Републике Српске мр Нада Граховац,  начелник за породицу Нада Липовац из Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, представници Савјета за дјецу Републике Српске,  реализатора пројекта у 2007.години (центри за социјални рад), невладиног сектора који се баве проблематиком дјеце са посебним потребама а учествовали су у реализацији пројекта 2004./05. године, реализатори пројекта у 2008.години (центри за социјални рад),  љекари и остали.Укупно 51 лице.

››Детаљније 

У прилогу је пар фотографија које ће дочарати атмосферу са овог скупа. 

››фотогалерија са округлог стола 4.12.2008.

 

ЗАВРШЕН Пројект Социјализација дјеце Републике Српске 2008.год.

Завршена је седма година  реализације пројекта ''Социјализација дјеце Републике Српске'',кроз који је до сада  прошло преко 9000 дјеце -најосјетљивијих категорија.

Овогодишњи Пројекат је започео 25.05. одласком предшколаца у дјечије одмаралиште''Кумбор'' у Кумбору.Пројекат је реализован у дванаест десетодневних смјена и завршен је 08.09.2008.године

››Детаљније о завршетку пројекта 

 

Округли сто на тему „Кумбор у слици и ријечи“

Дана 08.10.2008. године у Бања Луци у културном центру  „ Бански двор“ у 11:00 часова одржан је Округли сто на тему „Кумбор у слици и ријечи“, а поводом  седмогодишње, успјешне реализације Пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске 2008. год“. Организатор Округлог стола и реализатор пројекта Јавни фонд за дјечију заштиту  из Бијељине  је и ове године срдачно дочекао госте. Међу 180 гостију су биле и високе званице: Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске  Ранко Шкрбић, Министар рада и  борачо инвалидске заштите Бошко Томић, потпредсједник Скупштине РС Нада Тешановић, Омбудсман Републике Српске Нада Граховац, помоћник министра здравља и социјалне заштите Љубo Лепир  и начелник за породицу из министарства за  породицу  омладину  и спорту Надa  Липовац, који су дали пуну подршку реализацији пројекта и у наредним годинама. Шеф катедре за социјални рад Филозофског Факултета у Бањој Луци  Проф. др Ана Гавриловић   представила je резултате  евалуацијe  наведеног Пројекта.

Стручна служба Јавног фонда за дјечију заштиту је презентовала податке о резултатима пројекта. Током Округлог стола дјеца - учесници у пројекту кроз своја достигнућа, игру, пјесму, слику  и рецитацију су показала своје потенцијале и достигнућа.

 

Ево неколико фотографија са Округлог стола, како бисмо приближили атмосферу коју су уљепшали најмлађи из свих крајева наше лијепе Републике Српске. ››Фотоалбум 

 

Врх стране
Врх стране