Насловна страна

Актуелно:

СОЦИЈАЛИЗАЦИЈА  ДЈЕЦЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - 2010.
-реализација пројекта у току-

25.07.2010.  у Кумбор креће седма смјена дјеце-учесника у пројекту „Социјализација дјеце Републике Српске-2010“.

Више од стопедесеторо дјеце, различитих вулнерабилних категорија из Добоја, Модриче, Бијељине, Зворника, Кнежева, Српца и Источног Новог Сарајева, као и посебно талентована дјеца и дјеца из колективних избјегличких центара, заједно са стручним особљем на мору ће провести десет дана.

Дјеца ће у морском амбијенту кроз различите активности осмишљене од стране саме дјеце, пратећег особља и стручног тима Фонда  радити на остваривању циљева пројекта - социјализација, интеграција,  афирмација дјечијих  потенцијала и развоју осјећаја емпатије.

Ово је девета година у низу како Јавни фонд за дјечију заштиту Републике Српске реализује пројекат „Социјализација дјеце Републике Српске“ кроз који је до данас прошло више од 11000 дјеце. То су најчешће дјеца чији је развој ометен неповољним социјалним, породичним, материјалним приликама и здравственим сметњама. У току овогодишњег циклуса планирано је да буде обухваћено 1600 дјеце из свих градова Српске, учешће већег броја дјеце условљено је донаторским средствима.

Значај пројекта „Социјализација дјеце РС“ између осталог огледа се у томе што он представља један од ријетких пројеката ове врсте на нивоу Републике Српске, који се реализује пружањем услуга директно дјеци, чиме се подстиче њихов развој са циљем  социјализације и адекватнијег функционисања у оквиру вршњачке групе и друштвa у цјелини.

Потврду да пројекат остварује задате циљеве одражавају насмијана лица дјеце на поласку, и на крају сваке смјене, сузе због растанка са новим другарима. Мишљења дјеце поклапају се са ставовима стручњака- Овај пројекат за циљ има управо задовољавање најбољег интереса дјеце и сходно томе очекујемо  даљу подршку друштва Српске.

Врх стране
Врх стране