Насловна страна

Актуелно:

 

 

 

Објављен конкурс за избор васпитача за реализацију пројекта "Социјализација дјеце Републике Српске 2013. године"

 

С обзиром на велики значај васпитача у реализацији Пројекта, дугогодишње искуство  је указало да је неопходно проширити контигент потенцијалних васпитача, адекватног образовања и искуства. Могућност већег избора васпитача ће одговорност и квалитет рада подићи на још већи ниво. У складу са тим, ове године ће се избор васпитача по први вршити на основу Јавног конкурса, који је Јавни фонд за дјечију заштиту у сарадњи са центрима за социјални рад и службама социјалне и дјечије заштите расписао и објавио 18.2.2012. године у ''Гласу Српске''. (Јавни конкурс преузети овдје).

Васпитачеће бирати стручни тимови (комисије) мјесно надлежних центара за социјални рад, односно служби социјалне и дјечије заштите, као првостепени органи у поступку остваривања права из дјечије заштите, али и као институције које су најбоље упознате са потребама дјеце - вулнерабилних категорија и сходно томе извршиће одабир најадекватнијих васпитача. Број одабраних васпитача у једној општини зависи од броја и категорије дјеце која учествују у Пројекту са подручја конкретне општине. Заинтересовани васпитачи неопходну документацију и пријавне обрасце треба да предају у мјесно надлежни центар за социјални рад или службу социјалне и дјечије заштите (пријавне обрасце преузети овдје).

Конкурс је отворен до 11.3.2013. године и очекујемо наше уважене васпитаче да се пријаве и одабрани својим учешћем у Пројекту малишанима Српске  уљепшају љето 2013. у Кумбору.

Стручна служба Фонда

 

Почеле припреме за реализацију пројекта "Социјализација дјеце Републике Српске - 2013."

Стручна служба Јавног фонда за дјечију заштиту Републике Српске интензивно ради на припреми за реализацију пројекта ''Социјализација дјеце Републике Српске - 2013. године'', који ће се реализовати у периоду од 22.5. до 14.9.2013. године.

Око 1700 малишана (са 400 пратилаца - одраслих) из свих општина Српске, ће  у тринаест смјена (дванаест десетодневних и прва осмодневна) провести  у дјечијем одмаралишту ''Кумбор'' у Кумбору (Црна Гора).

За потребе избора реализатора Пројекта и дјеце - учесника у Пројекту, расписан је и  у ''Гласу Српске'', дана 11.2.2013. године објављен Јавни конкурс за одабир најповољнијих установа и организација за реализацију Пројекта и дјеце - учесника у Пројекту (текст Јавног конкурса - преузети овдје)
У склопу Јавног конкурса Стручна служба Фонда је припремила: "Пријавне обрасце", "Упутство за центре за социјални рад и службе социјалне и дјечије заштите", као и "Упутство за невладин сектор, борачку организацију, специјализоване установе и здравствено - рехабилитационе установе", (обрасце и упутства - преузети овдје).

Уз подсјећање да је у претходних једанаест година кроз Пројекат прошло око 18000 лица од тога 15000 дјеце најосјетљивијих категорија, захваљујемо свим реализаторима и учесницима у Пројекту на ангажовању и подршци коју су дали током претходне деценије.

Стручна служба Фонда

 

 

Завршетак десет година реализације пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

Детаљније о десетогодишњици


 

Предсједник Додик у посјети учесницима пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

>>Детаљније о посјети Предсједника<<


 

Врх стране
Врх стране