Насловна страна

Актуелно:

 

 

 

У току интезивне припреме за реализацију пројекта "Социјализација дјеце Републике Српске - 2013."

 

Стручна служба Фонда, са партнерима: центрима за социјални рад, службама социјалне и дјечије заштите, невладиним сектором, медицинским установама и универзитетима интензивно ради на припремама  за реализацију пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске – 2013.“.

Крајем марта и почетком априла мјесеца одржано је шест састанака регионалних комисија за  избор најповољнијих установа и организација за реализацију пројекта „Социјализација дјеце РС - 2013.“, односно одабир дјеце и васпитача за учешће у Пројекту. Састанцима су присуствовали представници центара за социјални рад, служби за социјалну и дјечију заштиту и Јавног фонда за дјечију заштиту Републике Српске.

У току је  избор пратећег и стручног особља (координатора, спортских аниматора, медицинског особља), као и едукација студената волонтера на партнерским факултетима. Ради се интензивно на  припреми образаца и друге пратеће документације.

Ове године планирано је да Пројекат обухвати око 1750 дјеце циљних категорија што са пратиоцима, васпитачима и стручним особљем чини више од 2000 лица из свих општина Српске. Пројекат ће се реализовати у тринаест смјена у периоду од 22. маја до 14. септембра у дјечијем одмаралишту хотел/хостел „Кумбор“, Република Црна Гора.

Реализација Пројекта почиње 22. маја 2013. године одласком око стотину предшколаца вулнерабилних категорија из: Бањалуке, Бијељине, Требиња, Зворника, Приједора, Гацка, Билеће и Љубиња.

 

Стручна служба Фонда

 

 

Завршетак десет година реализације пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

Детаљније о десетогодишњици


 

Предсједник Додик у посјети учесницима пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

>>Детаљније о посјети Предсједника<<


 

Врх стране
Врх стране