Насловна страна

Актуелно:

 

Саопштење

Редовна исплата додатка на дјецу и материнског додатка за мјесец фебруар 2014. почиње у суботу 1. марта 2014. године.

Текст саопштења можете погледати овде

 

Публикација "Кумборски мозаик у 13 слика". Више прочитајте овде

Пројекат "Социјализација дјеце Републике Српске 2014. године"

 

Објављени су Јавни конкурси за:

-избор најповољнијих установа и организација за реализацију Пројекта и дјеце - учесника у Пројекту

и

-избор васпитача за реализацију Пројекта

 

Пројекат ''Социјализација дјеце Републике Српске - 2014. године''  реализоваће се у периоду од 22.5. до 14.9.2014. године. Планирано је да се Пројектом обухвати око 1700 малишана узраста од шест до 15 година односно до 17 година за дјецу са сметњама у развоју и око 400 пратилаца - одраслих из свих општина Српске,  у тринаест смјена (дванаест десетодневних и прва осмодневна)  у дјечијем одмаралишту ''Кумбор'' у Кумбору (Република Црна Гора).

За потребе избора реализатора Пројекта и дјеце - учесника у Пројекту, расписан је и објављен у  ''Гласу Српске'', дана 3.2.2014. године Јавни конкурс за избор најповољнијих установа и организација за реализацију Пројекта и дјеце - учесника у Пројекту (текст Јавног конкурса за избор најповољнијих установа и организација - преузети овдје)

У склопу Јавног конкурса Стручна служба Фонда је припремила: "Упутство за реализаторе Пројекта (невладин сектор, борачку организацију, специјализоване установе и здравствено - рехабилитационе установе)", "Пријавне обрасце" и ''Образац захтјева за родитеље-старатеље'' (упутство и обрасце - преузети овдје).

С обзиром на велики значај васпитача у реализацији Пројекта и позитивно прошлогодишње искуство и ове године ће се избор васпитача  вршити на основу Јавног конкурса, који је Јавна установа  Јавни фонд за дјечију заштиту у сарадњи са центрима за социјални рад и службама социјалне и дјечије заштите расписала и објавила у ''Гласу Српске'', дана 3.2.2014. године – текст Јавног конкурса за избор васпитача - преузети овдје).

Васпитаче ће као и претходне године бирати стручни тимови (комисије) мјесно надлежних центара за социјални рад, односно служби социјалне и дјечије заштите, као првостепени органи у поступку остваривања права из дјечије заштите, али и као институције које су најбоље упознате са потребама дјеце - вулнерабилних категорија и сходно томе извршиће одабир најадекватнијих васпитача. Број одабраних васпитача у једној општини зависи од броја и категорије дјеце која учествују у Пројекту са подручја конкретне општине.  (Пријавне обрасце - преузети овдје).

Конкурси су отворени до 4.3.2014. године, а пријавни обрасци за оба конкурса и захтјеви родитеља-старатеља се достављају у мјесно надлежне центре за социјални рад, односно службе социјалне и дјечије заштите.

Уз подсјећање да је у претходних једанаест година кроз Пројекат прошло око 20000 лица од тога скоро 17000 дјеце најосјетљивијих категорија, захваљујемо се свим реализаторима и учесницима у Пројекту на ангажовању и подршци коју су дали током претходних 12 година реализације Пројекта.

 

Стручна служба Фонда

 

 

Завршетак десет година реализације пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

Детаљније о десетогодишњици


 

Предсједник Додик у посјети учесницима пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

>>Детаљније о посјети Предсједника<<


 

Врх стране
Врх стране