Насловна страна

Актуелно:

 

Саопштење

Редовна исплата додатка на дјецу и материнског додатка за мјесец мај 2013. извршена је у суботу 1. јуна 2013. године.

Текст саопштења можете погледати овде

 

 

Почела реализација пројекта

"Социјализација дјеце Републике Српске - 2013"

 

Стручна служба Фонда, са партнерима:  центрима за социјални рад, службама социјалне и дјечије заштите, невладиним сектором, медицинским установама и универзитетима, успјешно је завршила све припремне активности неопходне за реализацију Пројекта (избор најповољнијих установа и организација односно одабир дјеце за учешће у Пројекту, избор стручног и пратећег особља, припрема образаца и друге пратеће документације...).

Пројекат ће се реализовати у тринаест смјена у периоду од 22. маја до 14. септембра 2013. у дјечијем одмаралишту хотел/хостел „Кумбор“, Република Црна Гора. Ове године планирано је да Пројекат обухвати 1700 дјеце циљних категорија из 60 општина Српске. Заједно са пратећим и стручним особљем, ова дјеца ће увећати број од 18 000 лица, колико их је у претходних једанаест година  учествовало у Пројекту.

Подсјећамо да су циљне категорије вулнерабилне категорије дјеце чије је задовољавање развојних потреба отежано неповољним социјалним, материјалним, здравственим проблемима или породичним приликама, као и посебно талентована дјеца, у узрасној доби од 6 до 15 година, а дјеца са сметњама у развоју до 17 година. Циљеви пројекта су континуирани и вишеструко подстицајни за дјецу циљних категорија: социјализација, развијање осјећаја емпатије, афирмација и интеграција дјеце у вршњачку групу.

У одмаралишту у Кумбору већ бораве учесници прве смјене пројекта ''Социјализација дјеце Републике Српске - 2013“, коју чине дјеца предшколског узраста из играоничких група из Бањалуке, Бијељине, Требиња, Зворника, Приједора, Гацка, Билеће и Љубиња. У сриједу 29.5.2013. године у Кумбор путује  друга смјена учесника у Пројекту са укупно 150 учесника из:

Приједора (Општа болница Приједор), полазак аутобуса у 06:00h испред болнице;
Бања Луке (Клинички центар Бања Лука), полазак аутобуса у 07:00h са старе аутобуске станице;
Котор Вароши (Центар за социјални рад, ОО БОРС и Удружење вишечланих породица), полазак аутобуса у 06:30h испред општине;
Петровца-Дринића (Служба социјалне и дјечије заштите), полазак аутобуса у 08:00h са аутобуске станице у Мркоњић Граду;
Рибника (Служба социјалне и дјечије заштите, ОО БОРС и Удружење вишечланих породица), полазак аутобуса у 08:00h са аутобуске станице у Мркоњић Граду;
Источног Старог Града (Служба социјалне и дјечије заштите и ОО БОРС), полазак аутобуса у 09:30h из Сумбуловца;
Невесиња (Центар за социјални рад, ОО БОРС, Удружење вишечланих породица и Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним лицима), полазак аутобуса у 13:00h са аутобуске станице у Гацком.

 

Стручна служба Фонда

 

 

Завршетак десет година реализације пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

Детаљније о десетогодишњици


 

Предсједник Додик у посјети учесницима пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

>>Детаљније о посјети Предсједника<<


 

Врх стране
Врх стране