Насловна страна

Актуелно:

 

Саопштење

Редовна исплата додатка на дјецу и материнског додатка за мјесец мај 2013. извршена је у суботу 1. јуна 2013. године.

Текст саопштења можете погледати овде

 

 

У току је реализација пројекта

"Социјализација дјеце Републике Српске - 2013"

 

Дана 16.6.2013. године (недеља) у Кумбор путује  четврта смјена учесника у пројекту ''Социјализација дјеце Републике Српске-2013“, који, у сарадњи са центрима за социјални рад, специјализованим установама здравствене и социјалне заштите и невладиним сектором,  реализује Јавни фонд за дјечију заштиту Републике Српске.

Подсјећамо да су циљне категорије  вулнерабилне категорије дјеце чије је задовољавање развојних потреба отежано неповољним социјалним, материјалним, здравственим проблемима или породичним приликама као и посебно талентована дјеца, у узрасној доби од 6 до 15 година, а дјеца са сметњама у развоју до 17 година.

Циљеви пројекта су континуирани и вишеструко подстицајни за дјецу циљних категорија: развијање осјећаја емпатије , социјализација, афирмација и интеграција дјеце у вршњачку групу.

Пројекат ће се реализовати у услужном простору хостел ''Кумбор'' у Кумбору, Република Црна Гора, у тринаест смјена у временском периоду од 22.5. до 14.9.2013.год. и планирано је да се ове године обухвати око 1700 дјеце из 60 општина Српске.

Полазак четврте смјене, у којој учествује значајан број дјеце са посебним потребама и хроничним обољењима, предвиђен је за 16.6.2013.год., са укупно 165 учесника из:

Градишке (Центар за социјални рад, ОО БОРС, Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним лицима, Удружење вишечланих породица и посебно надарена дјеца). Полазак аутобуса у 06:00h са аутобуске станице;
Дервенте (Центар за социјални рад,ОО БОРС, Удружење за помоћ дјеци са посебним потребама и Завод за слијепа и слабовида лица“Будућност“). Полазак аутобуса у 06:00h са аутобуске станице;
Осмака  (Служба социјалне и дјечије заштите и ОО БОРС). Полазак аутобуса у 07:00h са аутобуске станице Зворник;
Вишеграда (Центар за социјални рад, ОО БОРС, Удружење за помоћ дјеци са посебним потребама и Удружење вишечланих породица). Полазак аутобуса у 10:15h са раскрснице у Устипрачи.

 

Стручна служба Фонда

 

 

Завршетак десет година реализације пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

Детаљније о десетогодишњици


 

Предсједник Додик у посјети учесницима пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

>>Детаљније о посјети Предсједника<<


 

Врх стране
Врх стране