Насловна страна

Актуелно:

 

Саопштење

Редовна исплата додатка на дјецу и материнског додатка за мјесец новембар 2013. извршена је у уторак и сриједу 3. и 4. децембра 2013. године.

Текст саопштења можете погледати овде

 

 

ЗАВРШЕН ОВОГОДИШЊИ ЦИКЛУС ПРОЈЕКТА "СОЦИЈАЛИЗАЦИЈА ДЈЕЦЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ."

 

Повратком тринаесте смјене, 15. септембра 2013. завршен је овогодишњи циклус реализација пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске“. У периоду од 22.5. до 14.9.2013. године Пројекат је обухватио више од 2000 лица из свих општина Српске.

Пројекат се реализује у услужном простору хостел ''Кумбор'' у Кумбору, Република Црна Гора, гдје дјеца у морском амбијенту кроз различите активности осмишљене од стране саме дјеце, пратећег особља и стручног тима Фонда  раде на остваривању циљева пројекта - социјализација, интеграција,  афирмација дјечијих  потенцијала и развоју осјећаја емпатије.

Учесници пројекта: дјеца без родитељског старања, дјеца са посебним потребама, дјеца погинулих бораца и ратних војних инвалида, ромска дјеца као и посебно талентована дјеца узраста од 6 до 15 година, заједно са васпитачима, родитељима и стручним особљем слажу се у оцјени да је вријеме проведено у Кумбору незаборавно искуство које им је обогатило дјетињство.

У оквиру редовних активности надзора над реализацијом Пројекта, малишане у Кумбору су посјетили менаџмент и Управљачка структура Фонда, те Стручна комисија Министарства здравља и социјалне заштите.

Препознавши значај Пројекта за дјецу Српске, учеснике су посјетили: ресорни Министар здравља и социјалне заштите, Министарка породице, омладине и спорта, Омбудсман за дјецу Републике Српске, као и представници локалних администрација и установа социјалне и дјечије заштите, исказавши задовољство постигнутим циљевима Пројекта и подршку наставку реализације Пројекта и у наредним годинама.

Важно је напоменути да је од 2002. године, када је Пројекат кренуо у релизацију истим обухваћено близу 20.000 лица, од тога преко 16.500 дјеце најосјетљивијих категорија из свих општина Српске.

Стручна служба Фонда

 

 

Завршетак десет година реализације пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

Детаљније о десетогодишњици


 

Предсједник Додик у посјети учесницима пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

>>Детаљније о посјети Предсједника<<


 

Врх стране
Врх стране