Насловна страна

Актуелно:

 

Саопштење

Редовна исплата додатка на дјецу и материнског додатка за мјесец јун 2014. почиње у уторак 1. јула 2014. године.

Текст саопштења можете погледати овде

 

Публикација "Кумборски мозаик у 13 слика". Више прочитајте овде

 

Почела реализација пројекта "Социјализација дјеце Републике Српске 2014"

Након што су завршене све припремне активности (одабир реализатора Пројекта и дјеце учесника у Пројекту, као и пратећег особља), у складу са усвојеном временском динамиком почела је реализација пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2014.“
Подсјећамо да ће се Пројекат реализовати у тринаест смјена у периоду од 22. маја до 14. септембра 2014. у дјечијем одмаралишту хотел/хостел „Кумбор“, Република Црна Гора. Ове године планирано је да Пројекат обухвати 1750 дјеце циљних категорија из свих општина Српске. Заједно са пратећим и стручним особљем, њих преко 2.000 ће увећати број од 20.000 лица, колико их је у претходних дванаест година  учествовало у Пројекту.
Нажалост, катастрофалне поплаве које су захватиле Републику Српску, су онемогућиле одлазак комплетне прве смјене у Кумбор. Предшколци из поплављених подручја (из Бијељине, Лопара, Кнежева, Бања Луке и Шековића) нису отпутовали са својим вршњацима из Рогатице, Берковића и Гацка. Малишани који су били спријечени да иду у првој смјени  неће остати ускраћени за љетовање, пошто ће им ЈУ Јавни фонд за дјечију заштиту обезбиједити учешће у некој од преосталих 12 смјена Пројекта.
Боравак малих Херцеговаца у Кумбору у периоду 22.5.-29.5., је био занимљив и испуњен игром, дружењем и купањем.

Стручна служба Фонда, у сарадњи са партнерима: центрима за социјални рад, службама социјалне и дјечије заштите, универзитетима Српске, републичким организацијама, као и НВО.., наставља рад на  реализацији Пројекта по предвиђеној временској динамици.

Распоред смјена можете погледати овдје

Дјеца учесници друге смјене Пројекта, из градова/општина Приједор, Бијељина, Нови Град, Рогатица, Кнежево и Оштра Лука, у пратњи стручног особља су стигли 29. маја 2014. године у Кумбору. Међу њих 156-оро су  и дјеца са сметњама у развоју из директно поплављених подручја - из удружења „Нада“ Бијељина, као и дјеца - хронично обољела  из Приједора. У овој вишеструко хетерогеној смјени, налазе се и дјеца предшколци из Кнежева, која нису отпутовала у првој смјени.
Стручно особље које прати ову смјену су врло искусни професионалци, који ће обезбиједити да малишани проведу десет незаборавних дана у Кумбору и бар тада забораве на  скорашње, немиле догађаје у Српској. Желимо им мирно море....

.

 

Стручна служба Фонда

 

 

Завршетак десет година реализације пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

Детаљније о десетогодишњици


 

Предсједник Додик у посјети учесницима пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

>>Детаљније о посјети Предсједника<<


 

Врх стране
Врх стране