Насловна страна

Актуелно:

 

Саопштење

Редовна исплата додатка на дјецу и материнског додатка за мјесец јул 2014. почиње у петак 1. августа 2014. године.

Текст саопштења можете погледати овде

 

Публикација "Кумборски мозаик у 13 слика". Више прочитајте овде

 

Љетне теме из Фонда за дјечију заштиту

Поред редовних активности на припреми и реализацији пројекта ''Социјализација дјеце Републике Српске 2014.'', Стручна служба ЈУ Јавног фонда за дјечију заштиту је интензивно радила на припреми и реализацији одласка  дјеце и пратећег особља  са поплављених подручја у град Кјелце у  Пољској.

Наиме, Градоначелник овог града господин Wojciech Lubawski, је упутио позив Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске за боравак групе дјеце са поплављених подручја Српске у Кјелцу 15 дана. Трошкове превоза и боравка ове групе сноси град домаћин.


У сарадњи са центрима за социјални рад, Стручна служба Фонда је у врло кратком року извршила одабир и припрему дјеце за одлазак у Пољску. Тако су у вечерњим сатима 20.6.2014. године у Кјелце отпутовала дјеца и пратеће особље из: Добоја, Бијељине, Шамца, Модриче и Бања Луке, укупно 101 лице. Са дјецом је и љекар-педијатар из Добоја, а обезбијеђена је и здравствена заштита у граду домаћину. Током боравка у Пољској дјеци ће бити понуђен разноврстан програм: путовања до  Варшаве и Кракова, посјете музејима и галеријама, те приступ базенима, спортским теренима и сл... Повратак наших малишана  из Пољске је предвиђен за 5. јули.


У склопу пројекта ''Социјализација дјеце Републике Српске 2014.'' у току је реализација пете смјене. Малишани из: Модриче, И. Илиџе, Српца, Мркоњић Града, Језера и Лакташа (укупно 167 лица) се од 25.6.2014. налазе у одмаралишту ''Кумбор'' у Кумбору и остају до 4.7.2014., када полази шеста смјена.
У шестој смјени ће учествовати велика група дјеце из Бијељине, затим из Теслића и Хан Пијеска. Са малишанима у пратњи ће ићи васпитачи, педагошки координатор, професори физичког, студенти волонтери и медицински тим.

С обзиром да су овогодишњим Пројектом обухваћена дјеца са поплављених подручја, група малишана из града Бијељине која иде у Кумбор је највећа у Пројекту (са пратећим особљем 106 лица). Наиме, у сарадњи са центром за социјални рад Бијељина настојало се доћи до дјеце са најугроженијих дијелова града, чије су куће потпуно поплављене и дјеце која су била у колективним центрима. С обзиром на специфичност и хетерогеност групе дјеце која су учесници шесте смјене у пројекту ''Социјализација дјеце Републике Српске'', Стручна служба Фонда се опредијелила да у Кумбор са малишанима путује и психолог, као додатна подршка дјеци и пратећем особљу.
Закључно са шестом смјеном Пројектом је ове  године уобухваћено око 900 лица, од планираних 2000 лица. Иначе, 2002. године када је почела реализација Пројекта истим  је обухваћено близу 21.000 лица из свих општина Српске.

.

Стручна служба Фонда

 

 

Завршетак десет година реализације пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

Детаљније о десетогодишњици


 

Предсједник Додик у посјети учесницима пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

>>Детаљније о посјети Предсједника<<


 

Врх стране
Врх стране