Насловна страна

Актуелно:

 

Саопштење

Редовна исплата додатка на дјецу и материнског додатка за мјесец јул 2014. почиње у петак 1. августа 2014. године.

Текст саопштења можете погледати овде

 

Публикација "Кумборски мозаик у 13 слика". Више прочитајте овде

 

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске у посјети Кумбору

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске, др Драган Богданић  посјетио је 29.7.2014. године дјецу - учеснике осме смјене пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2014“ и обрадовао их пригодним поклонима.

У одмаралишту у Кумбору у пратњи стручног особља су били малишани из: Требиња, Шипова, Крупе на Уни, Пелагићева, Брчког, Милића, Власенице, Рудог и Шамца. Важно је истаћи  да су у овој смјени билa и дјеца из поплављеног Шамца, који су се јако добро уклопили са својим вршњацима и провели безбрижних десет дана на мору.


Ресорног министра дочекао је директор ЈУ Јавни Фонд за дјечију заштиту, господин Момир Попић, који је представио циљеве и ефекте Пројекта. Такође, том приликом је упознао Министра са чињеницом да се Пројекат реализује у континуитету од 2002. године и да је истим закључно са деветом смјеном 2014. године обухваћено укупно 21.174 лица, од тога 17.633 дјеце најосјетљивијих категорија из свих општина и градова Српске.


Министар Богданић изразио је задовољство посјетом и начином реализације пројектних активности, а посебно дружењем са малишанима који су показали своја постигнућа током боравка у Кумбору.  Нагласио је  недвосмислену опредијељеност Владе Републике Српске да у наредним годинама подржи реализацију пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске“, који је у најбољем интересу дјеце Српске.
У Кумбор је 31.7.2014. године отпутовала девета смјена Пројекта, и њу чине малишани из: Лопара, Зворника, Шековића, Источног Старог Града, Берковића, Прњавора, Рибника, укупно 166 лица.

Закључно са деветом смјеном, у 2014. години у Пројекту је учествовало  укупно  1.345 лица, од тога 1.113 дјеце.

.

Стручна служба Фонда

 

 

Завршетак десет година реализације пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

Детаљније о десетогодишњици


 

Предсједник Додик у посјети учесницима пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

>>Детаљније о посјети Предсједника<<


 

Врх стране
Врх стране