Насловна страна

Актуелно:

 

Саопштење

Редовна исплата додатка на дјецу и материнског додатка за мјесец јул 2014. почиње у петак 1. августа 2014. године.

Текст саопштења можете погледати овде

 

Публикација "Кумборски мозаик у 13 слика". Више прочитајте овде

 

О Б А В Ј Е Ш Т Е Њ Е

Министарство рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске и ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске расписали су Јавни позив за коришћење средстава по пројекту „Први посао“ односно, пројекту подршке стицању радног искуства младих у статусу приправника у 2014. години.
По основу поменутог Јавног позива, велики број младих високообразованих кадрова доставило је захтјеве са жељом да одраде приправнички стаж у ЈУ Јавном фонду за дјечију заштиту.
Сходно претходно наведеном, обавјештавамо све високообразоване кадрове да ће Стручна служба ЈУ Јавног фонда за дјечију заштиту запримати захтјеве за одрађивање приправничког стажа закључно са 11. августом 2014. године.

 

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске у посјети Кумбору

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске, др Драган Богданић  посјетио је 29.7.2014. године дјецу - учеснике осме смјене пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2014“ и обрадовао их пригодним поклонима.

У одмаралишту у Кумбору у пратњи стручног особља су били малишани из: Требиња, Шипова, Крупе на Уни, Пелагићева, Брчког, Милића, Власенице, Рудог и Шамца. Важно је истаћи  да су у овој смјени билa и дјеца из поплављеног Шамца, који су се јако добро уклопили са својим вршњацима и провели безбрижних десет дана на мору.


Ресорног министра дочекао је директор ЈУ Јавни Фонд за дјечију заштиту, господин Момир Попић, који је представио циљеве и ефекте Пројекта. Такође, том приликом је упознао Министра са чињеницом да се Пројекат реализује у континуитету од 2002. године и да је истим закључно са деветом смјеном 2014. године обухваћено укупно 21.174 лица, од тога 17.633 дјеце најосјетљивијих категорија из свих општина и градова Српске.


Министар Богданић изразио је задовољство посјетом и начином реализације пројектних активности, а посебно дружењем са малишанима који су показали своја постигнућа током боравка у Кумбору.  Нагласио је  недвосмислену опредијељеност Владе Републике Српске да у наредним годинама подржи реализацију пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске“, који је у најбољем интересу дјеце Српске.
У Кумбор је 31.7.2014. године отпутовала девета смјена Пројекта, и њу чине малишани из: Лопара, Зворника, Шековића, Источног Старог Града, Берковића, Прњавора, Рибника, укупно 166 лица.

Закључно са деветом смјеном, у 2014. години у Пројекту је учествовало  укупно  1.345 лица, од тога 1.113 дјеце.

.

Стручна служба Фонда

 

 

Завршетак десет година реализације пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

Детаљније о десетогодишњици


 

Предсједник Додик у посјети учесницима пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

>>Детаљније о посјети Предсједника<<


 

Врх стране
Врх стране