Насловна страна

Актуелно:

 

Саопштење

Редовна исплата додатка на дјецу и материнског додатка за мјесец јул 2014. почиње у петак 1. августа 2014. године.

Текст саопштења можете погледати овде

 

Публикација "Кумборски мозаик у 13 слика". Више прочитајте овде

 

Најновије вијести из Кумбора...

Омбудсман за дјецу Републике Српске, Нада Граховац традиционално долази у посјету дјеци - учесницима у пројекту “Социјализација дјеце Републике Српске”.
Овогодишња посјета је планирана за 21.8., када ће госпођа Граховац бити у друштву  учесника једанаесте смјене Пројекта, а то су дјеца најосјетљивијих категорија из осам градова Српске и то из: Билеће, Осмака, Котор Вароши, Челинца, Приједора, Бијељине,
Дринића и Пала. Госпођа Граховац  ће организовати и неколико радионица, у којима ће дјеца имати прилику да искажу своје утиске о Пројекту, али и евентуалне проблеме које имају у породици, у школи или вршњачкој групи.

Долазак Омбудсмана за дјецу у одмаралиште “Кумбор” у Кумбор свакако представља подршку ЈУ Јавном фонду за дјечију заштиту у реализацији пројекта “Социјализација дјеце Републике Српске”, који дјеци учесницима доноси вишеструки бенефит.

 

     

У Кумбор отпутовала једанаеста смјена малишана - учесника у пројекту "Социјализација дјеце Републике Српске-2014."

У раним јутарњим часовима 18. августовског дана у Кумбор су отпутовали учесници једанаесте смјене  Пројекта, који је да подсјетимо ове године почео са реализацијом 22. маја и трајаће до 14. септембра.
У овој смјени је укупно 157 лица, а дјеца - циљних категорија су из: Бијељине, Осмака, Пала, Билеће, Котор Вароши, Челинца, Приједора и Петровца.
Ради се о малишанима из надлежности центара за социјални рад, удружења вишечланих породица и БОРС-е, као и удружења родитеља дјеце са посебним потребама (Пале и Бијељина). Из Приједора је оптутовало шеснаесторо дјеце РВИ и демобилисаних бораца. У пратњи ове смјене, као и свих претходних је стручни тим кога чине: педагошки координатор, васпитачи, медицински тим, спортски аниматори и студенти-волонтери.
            Током девете смјене Кумбор је посјетио Министар просвјете и културе у Влади Српске, Горан Мутабџија, са којим је остварена сарадња у припремној фази Пројекта, а везано за учешће дјеце-предшколског узраста. 


Током овогодишње реализације, Пројектом је обухваћено укупно 1658 лица из свих општина и градова Републике Српске.

.

Стручна служба Фонда

 

 

Завршетак десет година реализације пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

Детаљније о десетогодишњици


 

Предсједник Додик у посјети учесницима пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

>>Детаљније о посјети Предсједника<<


 

Врх стране
Врх стране