Насловна страна

Актуелно:

 

Саопштење

Редовна исплата додатка на дјецу и материнског додатка за мјесец децембар 2014. почиње у уторак 30. децембра 2014. године.

Текст саопштења можете погледати овде

 

Публикација "Кумборски мозаик у 13 слика". Више прочитајте овде

     

Успјешно завршена тринаеста година реализације пројекта "Социјализација дјеце Републике Српске"

Средином септембра је окончана овогодишња реализација пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске“, која је започела 22.5.2014. одласком предшколаца у одмаралиште „Кумбор“ у Кумбору, код Херцег Новог. Почетак Пројекта карактеришу велики напори у припреми, изазвани посљедицама катастрофалних поплава, које су током маја мјесеца захватиле Српску. И поред свих недаћа, Пројекат је започео своју реализацију према планираној динамици. Током тринаест смјена Пројектом је обухваћено укупно 1937 лица од тога близу 1600 дјеце, најосјетљивијих категорија из свих градова и општина Српске.

Неопходну подршку у реализацији овог Пројекта ЈУ Јавног фонда за дјечију заштиту пружа Влада Републике Српске и ресорно Министарство здравља и социјалне заштите, као и Министарство породице, омладине и спорта и Министарство просвјете и културе.

Партнери у успјешној реализацији Пројекта су као и претходних година били: центри за социјални рад и службе социјалне и дјечије заштите, Борачка организација Републике Српске и друга Удружења грађана и невладине организације, Универзитети у Српској, медицинске установе и наравно појединци-професионалци. Такође је важно истаћи превозника АД „Дринатранс“ и наравно пружаоца услуга смјештаја у одмаралишту „Кумбор“ у Кумбору („Царине“ Подгорица).

Од почетка реализације 2002. године, закључно са овом годином у Пројекту је учествовало близу 22.000 лица, од тога преко 18.000 дјеце најосјетљивијих категорија из цијеле Српске.

За све радости које смо заједнички омогућили оволиком броју малишана  захваљујемо се свим нашим партнерима, који су препознали потребу и значај пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске“ и уложили своје људске и професионалне капацитете.

Стручна служба ЈУ Јавног фонда за дјечију заштиту Републике Српске, већ сада креће у припреме за реализацију Пројекта у 2015. години. 

 

До тада мирно море!

Стручна служба Фонда

 

 

Завршетак десет година реализације пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

Детаљније о десетогодишњици


 

Предсједник Додик у посјети учесницима пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

>>Детаљније о посјети Предсједника<<


 

Врх стране
Врх стране