Насловна страна

Актуелно:

 

Саопштење

Редовна исплата додатка на дјецу и материнског додатка за мјесец април 2015. почиње у сриједу 29. априла 2015. године.

Текст саопштења можете погледати овде

 

Представљамо публикацију „Социјализација 2014“ у вртлогу поплава

 

Четрнаест смјена у четрнаестој години "Социјализације дјеце Републике Српске"

ЈУ Јавни фонд за дјечију заштиту са сарадницима и партнерима на терену, са задовољством, четрнаесту годину за редом, ради  на припреми за реализацију пројекта "Социјализације дјеце Републике Српске". Задовољство је веће с обзиром да ће се у 2015. години омогућити боравак на мору већем броју дјеце – циљних категорија и у већем броју смјена тј. у четрнаест смјена.

Припреме теку утврђеном временском динамиком. Јавни конкурси за избор најповољнијих установа и организација за реализацију Пројекта и за избор васпитача у су окончани. По истеку конкурса, током марта мјесеца, Регионалне комисије за избор најповољнијих установа и организација, дјеце  и васпитача за реализацију Пројекта "Социјализација дјеце Републике Српске – 2015." су одржали састанке. Састанци су одржани у Бијељини, Источном Сарајеву, Требињу, Бањалуци и Приједору. Представници центара за социјални рад су у радној атмосфери директно и лично представили своје закључке и запажања Стручној служби Фонда и осталим члановима комисија. Успјешно је извршен процес селекције дјеце - учесника Пројекта и васпитача који ће о њима бринути током боравка у Кумбору.

Пред Стручном службом Фонда се налази низ задатака, између осталог и израда распореда четрнаест смјена, на основу потреба дјеце - учесника Пројекта, а са  циљем да боравак сваке групе учесницима буде незаборавно искуство и драга успомена. Од 20. маја, па до 19. септембра, у Кумбору би требало да борави до 1800 дјеце из Републике Српске – учесника Пројекта. О њима ће се поред васпитача старати и пратеће особље – медицински радници, педагошки координатори, спортски аниматори, студенти - волонтери и остало особље... Конкурс за избор педагошких координатора, спортских аниматора је завршен, након чега слиједи одабир овог пратећег особља. По окончању наведених активности, крајем априла мјесеца, сви центри за социјални рад и службе социјалне и дјечије заштите, као и остали партнери на Пројекту, а преко њих и дјеца учесници у Пројекту, биће обавијештени о свим детаљима учешћа у Пројекту (смјене, датуми путовања, пратеће особље...).

Надамо се да ће ове године бити поплава, али поплава љубави, среће и задовољства дјеце - наших учесника у Пројекту, те да ће наредни Билтен бити посвећен само дјечијим достигнућима и осмијесима...

 

 

Стручна служба Фонда

 

 

Завршетак десет година реализације пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

Детаљније о десетогодишњици


 

Предсједник Додик у посјети учесницима пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

>>Детаљније о посјети Предсједника<<


 

Врх стране
Врх стране