Насловна страна

Актуелно:

 

Саопштење

Редовна исплата додатка на дјецу и материнског додатка за мјесец април 2015. почиње у сриједу 29. априла 2015. године.

Текст саопштења можете погледати овде

 

Представљамо публикацију „Социјализација 2014“ у вртлогу поплава

 

Завршене едукације стручног - пратећег особља у пројекту "Социјализације дјеце Републике Српске 2015."

Пројекат „Социјализација дјеце Републике Српске 2015.“ улази у завршну фазу припрема за реализацију. Како би осигурали добро и позитивно искуство за сву дјецу -учеснике у Пројекту, током борaвка у одмаралишту Кумбор, Стручна служба Фонда је по први пут организовала регионалне едукације за васпитаче и остало стручно - пратеће особље.
Едукације су одржане 27. 4. у Приједору и Источном Сарајеву, 28. 4. у Бања Луци и Фочи, 29. 4. у Бијељини и 4.5.2015. у Зворнику (неке од фотографија са едукација можете видјети овдје). Као важне смјернице ка циљу уједначавања квалитета услуге учесницима едукације су представљене обавезујуће Процедуре за поступање и Кодекс понашања ангажованог особља током учешћа у Пројекту (Kодекс можете  преузети овдје).
Висок је био проценат полазника који су се одазвали позиву. Било је задовољство видјети пуне сале и велико интересовање учесника током предавања и интерактивног рада. Стручно особље су имали прилику да подијеле своја искуства и запажања, те да изнесу идеје за даље унапређење Пројекта.
На Универзитетима Српске, тј. Факултетима - партнерима, обављене су  и едукације за студенте - волонтере, који  традиционално учествују у Пројекту и у сарадњи са стручним особљем  пружају подршку дјеци истовремено сензибилишући се за своје будуће професије.
Међу полазницима едукација су били и ветерани Пројекта и почетници. Евидентирани су координатори, који су некада почели као студенти - волонтери, те се уз вишегодишње васпитачко ангажовање данас, са својим искуством и ентузијазмом, старају да свака смјена у Кумбору остане дио најљепших успомена из дјетињства. Поједини васпитачи или студенти су били и сами дјеца - учесници Пројекта и захваљујући том искуству су се и одлучили за своје данашње позиве, што овом Пројекту даје посебан квалитет.
До сада је Пројектом обухваћено 21.906 лица, а до краја 2015. године тај број ће порасти на преко 24.000 – захваљујући толиком искуству, услуге за сву дјецу - учеснике сваке године постају све боље, а ми ћемо се трудити да се та традиција настави и у годинама које су пред нама.
Уједно са задовољством најављујемо почетак овогодишње реализације Пројекта и то 20. маја, одласком у Кумбор у пратњи стручног особља, преко стотину предшколаца из једанаест градова Српске, и тако од 20. маја до 19. септембра у пројекту ''Социјализација дјеце Републике Српске 2015.'' се очекује учешће преко 2200 лица...   нека им је МИРНО МОРЕ!!

 

Четрнаест смјена у четрнаестој години "Социјализације дјеце Републике Српске"

ЈУ Јавни фонд за дјечију заштиту са сарадницима и партнерима на терену, са задовољством, четрнаесту годину за редом, ради  на припреми за реализацију пројекта "Социјализације дјеце Републике Српске". Задовољство је веће с обзиром да ће се у 2015. години омогућити боравак на мору већем броју дјеце – циљних категорија и у већем броју смјена тј. у четрнаест смјена.

Припреме теку утврђеном временском динамиком. Јавни конкурси за избор најповољнијих установа и организација за реализацију Пројекта и за избор васпитача у су окончани. По истеку конкурса, током марта мјесеца, Регионалне комисије за избор најповољнијих установа и организација, дјеце  и васпитача за реализацију Пројекта "Социјализација дјеце Републике Српске – 2015." су одржали састанке. Састанци су одржани у Бијељини, Источном Сарајеву, Требињу, Бањалуци и Приједору. Представници центара за социјални рад су у радној атмосфери директно и лично представили своје закључке и запажања Стручној служби Фонда и осталим члановима комисија. Успјешно је извршен процес селекције дјеце - учесника Пројекта и васпитача који ће о њима бринути током боравка у Кумбору.

Пред Стручном службом Фонда се налази низ задатака, између осталог и израда распореда четрнаест смјена, на основу потреба дјеце - учесника Пројекта, а са  циљем да боравак сваке групе учесницима буде незаборавно искуство и драга успомена. Од 20. маја, па до 19. септембра, у Кумбору би требало да борави до 1800 дјеце из Републике Српске – учесника Пројекта. О њима ће се поред васпитача старати и пратеће особље – медицински радници, педагошки координатори, спортски аниматори, студенти - волонтери и остало особље... Конкурс за избор педагошких координатора, спортских аниматора је завршен, након чега слиједи одабир овог пратећег особља. По окончању наведених активности, крајем априла мјесеца, сви центри за социјални рад и службе социјалне и дјечије заштите, као и остали партнери на Пројекту, а преко њих и дјеца учесници у Пројекту, биће обавијештени о свим детаљима учешћа у Пројекту (смјене, датуми путовања, пратеће особље...).

Надамо се да ће ове године бити поплава, али поплава љубави, среће и задовољства дјеце - наших учесника у Пројекту, те да ће наредни Билтен бити посвећен само дјечијим достигнућима и осмијесима...

 

 

Стручна служба Фонда

 

 

Завршетак десет година реализације пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

Детаљније о десетогодишњици


 

Предсједник Додик у посјети учесницима пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

>>Детаљније о посјети Предсједника<<


 

Врх стране
Врх стране