Насловна страна

Актуелно:

 

Саопштење

Редовна исплата додатка на дјецу и материнског додатка за мјесец јун 2015. почиње у сриједу 1. јула 2015. године.

Текст саопштења можете погледати овде

 

Представљамо публикацију „Социјализација 2014“ у вртлогу поплава

 

Предшколци Српске освојили Кумбор

У оквиру пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске 2015“, у Кумбору је у периоду од 20. до 27. маја 2015. године,  боравила прва, од четрнаест  смјена Пројекта.
Била је то хомогена група дјеце предшколског узраста, полазника играоничког програма, из једанаест градова Српске, укупно њих  100!! У пратњи нешто већег  броја васпитача (због узрасне доби) и стручног особља, малишани су провели осам дана у дружењу и игри.


За највећи број малишана ово је био и први сусрет са морем, и прво искуство раздвојености од родитеља у континуитету неколико дана. Захваљујући добро испланираном програму активности, предшколци  су се брзо прилагодили новом окружењу. Од јутарње гимнастике, до вечерњих рецитација, игре и глуме, њихови дани су били испуњени и занимљиви.
Задовољство је  било слушати њихове дискусије о томе: да ли је дрво живо биће, чути ко воли море, а коме ипак недостаје мама, и видјети колико желе да баш њима припадне част подизања заставе и рецитовања... Боравак је брзо пролетио! Сви су имали прилику да покажу шта знају и могу, а радост на њиховим лицима је показала да су задовољни учешћем у Пројекту, па чак ни варљиво прољећно вријеме није могло да засјени ведрину њихових осјмеха.
Захваљујемо се малишанима и њиховим васпитачима, као и осталом пратећем особљу на учешћу, са надом да ће и наредне смјене бити успјешне као прва.
Позивамо вас да погледате неке од фотографија које су настале у првој смјени Пројекта, и да наставите да пратите нашу страницу. Ускоро слиједе нове приче и фотографије...

 

Четрнаест смјена у четрнаестој години "Социјализације дјеце Републике Српске"

ЈУ Јавни фонд за дјечију заштиту са сарадницима и партнерима на терену, са задовољством, четрнаесту годину за редом, ради  на припреми за реализацију пројекта "Социјализације дјеце Републике Српске". Задовољство је веће с обзиром да ће се у 2015. години омогућити боравак на мору већем броју дјеце – циљних категорија и у већем броју смјена тј. у четрнаест смјена.

Припреме теку утврђеном временском динамиком. Јавни конкурси за избор најповољнијих установа и организација за реализацију Пројекта и за избор васпитача у су окончани. По истеку конкурса, током марта мјесеца, Регионалне комисије за избор најповољнијих установа и организација, дјеце  и васпитача за реализацију Пројекта "Социјализација дјеце Републике Српске – 2015." су одржали састанке. Састанци су одржани у Бијељини, Источном Сарајеву, Требињу, Бањалуци и Приједору. Представници центара за социјални рад су у радној атмосфери директно и лично представили своје закључке и запажања Стручној служби Фонда и осталим члановима комисија. Успјешно је извршен процес селекције дјеце - учесника Пројекта и васпитача који ће о њима бринути током боравка у Кумбору.

Пред Стручном службом Фонда се налази низ задатака, између осталог и израда распореда четрнаест смјена, на основу потреба дјеце - учесника Пројекта, а са  циљем да боравак сваке групе учесницима буде незаборавно искуство и драга успомена. Од 20. маја, па до 19. септембра, у Кумбору би требало да борави до 1800 дјеце из Републике Српске – учесника Пројекта. О њима ће се поред васпитача старати и пратеће особље – медицински радници, педагошки координатори, спортски аниматори, студенти - волонтери и остало особље... Конкурс за избор педагошких координатора, спортских аниматора је завршен, након чега слиједи одабир овог пратећег особља. По окончању наведених активности, крајем априла мјесеца, сви центри за социјални рад и службе социјалне и дјечије заштите, као и остали партнери на Пројекту, а преко њих и дјеца учесници у Пројекту, биће обавијештени о свим детаљима учешћа у Пројекту (смјене, датуми путовања, пратеће особље...).

Надамо се да ће ове године бити поплава, али поплава љубави, среће и задовољства дјеце - наших учесника у Пројекту, те да ће наредни Билтен бити посвећен само дјечијим достигнућима и осмијесима...

 

 

Стручна служба Фонда

 

 

Завршетак десет година реализације пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

Детаљније о десетогодишњици


 

Предсједник Додик у посјети учесницима пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

>>Детаљније о посјети Предсједника<<


 

Врх стране
Врх стране