Насловна страна

Актуелно:

 

Саопштење

Редовна исплата додатка на дјецу и материнског додатка за мјесец јун 2015. почиње у сриједу 1. јула 2015. године.

Текст саопштења можете погледати овде

 

Представљамо публикацију „Социјализација 2014“ у вртлогу поплава

 

 

У Кумбор отпутовала шеста смјена учесника у пројекту "Социјализације дјеце Републике Српске 2015."

У јутарњим часовима 2.7.2015. отпутовала је  шеста смјена учесника у  пројекту “Социјализација дјеце Републике Српске 2015.”, која ће у Кумбору боравити до 11.7.2015. године. Смјену чини укупно 163 лица, од  тога 147-оро  дјеце најосјетљивијих категорија из Бијељине, Бања Луке и Рибника .
Дјеца учесници  у  Пројекту су  у надлежности: центара за социјални рад, БОРС, удружења: ратних војних инвалида, ампутираца, вишечланих породица и Рома “Отахарин” Бијељина.
Из Бијељине је у два велика аутобуса “Дринатранса” из Зворникаотпутовало 99 лица (92 дјеце и 7 васпитача ).  Група од  37-оро дјеце са  два  васпитача и једним родитељем у пратњи  из Бања Луке  је заједно са  учесницима  из  Рибника  (14-оро дјеце и један васпитач) отпутовала у Кумбор.


У првих шест смјена реализације, Пројектом је обухваћено  753 дјеце и 148 одраслих лица - укупно 901 лице (40% планираног).
Током боравка шесте смјене, најављена је посјета дјеци и пратећем особљу  у одмаралишту у Кумбору од стране ресорног Министра здравља и социјалне заштите прим.др Драгана Богданића и помоћнице Министра за социјалну,дјечију и породичну заштиту мр Бранке Сладојевић.
Домаћин  током посјете високих званица ће бити  Момир Попић -Директор ЈУ Јавног фонда за дјечију заштиту-носиоца Пројекта.
Посјета и дводневно дружење Министра са дјецом  и активна партиципација у њиховим активностима, омогућиће директан увид Министру у ефекте и бенефите пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске“.
Долазак Министра са сарадницима, на задовољство учесника у Пројекту, најављен је  за 5. и 6. јули
Ову посјету ће пропратити медији, а и на нашој WEB страници ћемо пренијети најзначајније утиске након интензивног дружења Министра Богданића и Помоћнице Министра Бранке са дјецом  учесницима  у Пројекту ЈУ ЈФДЗ.

 

Предшколци Српске освојили Кумбор

У оквиру пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске 2015“, у Кумбору је у периоду од 20. до 27. маја 2015. године,  боравила прва, од четрнаест  смјена Пројекта.
Била је то хомогена група дјеце предшколског узраста, полазника играоничког програма, из једанаест градова Српске, укупно њих  100!! У пратњи нешто већег  броја васпитача (због узрасне доби) и стручног особља, малишани су провели осам дана у дружењу и игри.


За највећи број малишана ово је био и први сусрет са морем, и прво искуство раздвојености од родитеља у континуитету неколико дана. Захваљујући добро испланираном програму активности, предшколци  су се брзо прилагодили новом окружењу. Од јутарње гимнастике, до вечерњих рецитација, игре и глуме, њихови дани су били испуњени и занимљиви.
Задовољство је  било слушати њихове дискусије о томе: да ли је дрво живо биће, чути ко воли море, а коме ипак недостаје мама, и видјети колико желе да баш њима припадне част подизања заставе и рецитовања... Боравак је брзо пролетио! Сви су имали прилику да покажу шта знају и могу, а радост на њиховим лицима је показала да су задовољни учешћем у Пројекту, па чак ни варљиво прољећно вријеме није могло да засјени ведрину њихових осјмеха.
Захваљујемо се малишанима и њиховим васпитачима, као и осталом пратећем особљу на учешћу, са надом да ће и наредне смјене бити успјешне као прва.
Позивамо вас да погледате неке од фотографија које су настале у првој смјени Пројекта, и да наставите да пратите нашу страницу. Ускоро слиједе нове приче и фотографије...

 

Стручна служба Фонда

 

 

Завршетак десет година реализације пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

Детаљније о десетогодишњици


 

Предсједник Додик у посјети учесницима пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

>>Детаљније о посјети Предсједника<<


 

Врх стране
Врх стране