Насловна страна

Актуелно:

 

Саопштење

Редовна исплата додатка на дјецу и материнског додатка за мјесец јул 2015. почиње у суботу 1. августа 2015. године.

Текст саопштења можете погледати овде

 

Представљамо публикацију „Социјализација 2014“ у вртлогу поплава

 

 

Министар Богданић посјетио дјецу у Кумбору

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске, др. Драган Богданић и помоћник министра за социјалну заштиту мр Бранка Сладојевић посјетили су 4. јула дјецу учеснике шесте смјене пројекта "Социјализација дјеце Републике Српске" и обрадовали их пригодним поклонима. 

Приликом посјете, Министар Богданић је истакао да се Пројекат реализује 14 година у континуитету и да је у том периоду обухваћено више од 18.000 дјеце, најосјетљивијих категорија, из свих општина Републике Српске.

“Ријеч је о Пројекту који показује све своје добре стране од социјализације, дружења и да на неки начин дјеци, чији родитељи нису у стању, омогућимо љетовање”, истакао је Богданић. Позитивно оцијенивши досадашње активности на реализацији пројекта Министар је изјавио да је у овој години предвиђено да програмом буде обухваћено 1.840 дјеце и 395 одраслих пратећих лица. Дјеца су смјештена у хотелу/хостелу "Кумбор" у Кумбору, Република Црна Гора, а ријеч је о најосјетљивијим категоријама дјеце из Српске, узраста од 6 до 17 година, чије је задовољавање развојних потреба онемогућено или отежано неповољним социјалним, материјалним или здравственим проблемима или породичним приликама.

У оквиру шесте смјене, од 2. јула до 11. јула, у Кумбору љетује 97 дјеце из Бијељине, 36 дјеце из Бањалуке и 36 малишана из Рибника. Малишани су припремили пригодан програм за госте, у коме су показали своја умијећа и потенцијале и тиме потврдили основни мото Пројекта – афирмација (преосталих) капацитета код дјеце, а не недостатака!.

Обраћајући се дјеци и особљу шесте смјене, министар Богданић нагласио је опредјељеност Владе Републике Српске за заштиту дјечијих права и кроз подршку овом Пројекту и изразио увјеравање да ће овај Пројекат бити настављен и у наредним годинама, а све  у најбољем интересу дјеце Српске.

 

У Кумбор отпутовала шеста смјена учесника у пројекту "Социјализације дјеце Републике Српске 2015."

У јутарњим часовима 2.7.2015. отпутовала је  шеста смјена учесника у  пројекту “Социјализација дјеце Републике Српске 2015.”, која ће у Кумбору боравити до 11.7.2015. године. Смјену чини укупно 163 лица, од  тога 147-оро  дјеце најосјетљивијих категорија из Бијељине, Бања Луке и Рибника .
Дјеца учесници  у  Пројекту су  у надлежности: центара за социјални рад, БОРС, удружења: ратних војних инвалида, ампутираца, вишечланих породица и Рома “Отахарин” Бијељина.
Из Бијељине је у два велика аутобуса “Дринатранса” из Зворникаотпутовало 99 лица (92 дјеце и 7 васпитача ).  Група од  37-оро дјеце са  два  васпитача и једним родитељем у пратњи  из Бања Луке  је заједно са  учесницима  из  Рибника  (14-оро дјеце и један васпитач) отпутовала у Кумбор.


У првих шест смјена реализације, Пројектом је обухваћено  753 дјеце и 148 одраслих лица - укупно 901 лице (40% планираног).
Током боравка шесте смјене, најављена је посјета дјеци и пратећем особљу  у одмаралишту у Кумбору од стране ресорног Министра здравља и социјалне заштите прим.др Драгана Богданића и помоћнице Министра за социјалну,дјечију и породичну заштиту мр Бранке Сладојевић.
Домаћин  током посјете високих званица ће бити  Момир Попић -Директор ЈУ Јавног фонда за дјечију заштиту-носиоца Пројекта.
Посјета и дводневно дружење Министра са дјецом  и активна партиципација у њиховим активностима, омогућиће директан увид Министру у ефекте и бенефите пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске“.
Долазак Министра са сарадницима, на задовољство учесника у Пројекту, најављен је  за 5. и 6. јули
Ову посјету ће пропратити медији, а и на нашој WEB страници ћемо пренијети најзначајније утиске након интензивног дружења Министра Богданића и Помоћнице Министра Бранке са дјецом  учесницима  у Пројекту ЈУ ЈФДЗ.

 

 

Стручна служба Фонда

 

 

Завршетак десет година реализације пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

Детаљније о десетогодишњици


 

Предсједник Додик у посјети учесницима пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

>>Детаљније о посјети Предсједника<<


 

Врх стране
Врх стране