Насловна страна

Актуелно:

 

Саопштење

Редовна исплата додатка на дјецу и материнског додатка за мјесец септембар 2015. почиње у четвртак 1. октобра 2015. године.

Текст саопштења можете погледати овде

 

Представљамо публикацију „Социјализација 2014“ у вртлогу поплава

 

Завршена овогодишња реализација пројекта "Социјализација дјеце Републике Српске"

Одмаралиште у Кумбору је 19. септембра напустила и посљедња, за ову годину XIV по реду смјена учесника у пројекту „Социјализација дјеце Републике Српске 2015“. Смјену је чинило 62 корисника у пратњи 11 васпитача, 11 чланова стручног тима  и 27  родитеља – пратилаца. Учесници у овој смјени су била искључиво лица са тежим сметњама у развоју до 17 година и старији из: Требиња, Билеће, Гацка, Рудог, Вишеграда, Сокоца, Рогатице, Милића, Бијељине, Дервенте, Приједора, Новог Града и Бањалуке. Највећи број учесника су били чланови Савеза ментално недовољно развијених лица, као и успјешни чланови њиховог Спортског савеза. Са њима су боравили и пацијенти Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ из Бањалуке и  штићенице Завода за инвалидна лица из Вишеграда.


Идеални временски услови за боравак на мору су пратили баш ову смјену. Без кише, облака, хладног вјетра, са много пријатних сунчевих зрака, уз  бистру и топлу воду Јадранског мора, ова група је  провела осам дана у Кумбору.


Учесници Пројекта, током ове смјене, настојали су да без обзира на сопствена ограничења покажу потенцијале и могућности. У томе су им помагали: чланови стручног тима смјене (васпитачи, координатори, медицинско особље, студенти-волонтери), а неуморни спортски аниматори  су их уз велике физичке напоре учили да савладају вјештину пливања, у складу са преосталим капацитетима.

Слика говори хиљаду ријечи, стога вас позивамо да посјетите галерију фотографија из посљедње овогодишње смјене Пројекта.


Посљедњa вече боравка у Кумбору је ималa свечани карактер и њој је присуствовао представник ЈУ Јавног фонда за дјечију заштиту, мр Јованка Вуковић, руководилац Пројекта са сарадницима. Том приликом је извршена  свечана додјела захвалница и диплома свим  учесницима. Свака изведена ставка програма, било да је у питању пјесма, плес, глума или бесједа, је јасно указивала на  позитивну енергију и уложени труд. Неке од фотографија насталих током додјеле диплома и захвалница можете погледати у посебној галерији, на овом линку.

Након свечаног спуштања заставе, којој су присуствовали сви учесници XIV смјене, у раним вечерњим часовима, аутобусима превозника „Дринатранс“, организован је њихов повратак на полазна одредишта.


Кумбор је утихнуо...  Од 20. маја, када је почео Пројекат па до 19. септембра ове године, у Кумбору је боравило око 1700 дјеце циљних категорија, са пратећим особљем укупно 2100 лица. Од када је Пројекат први пут реализован у одмаралишту Кумбор, кроз њега је прошло близу  24.000 лица - дакле један град - Кумбоград.
Наредно љето ће бити јубиларно, петнаесто по реду, реализације Пројекта. Надамо се да ће Пројекат наставити да се развија и расте као и до сада, и да ће дјеца Републике Српске имати прилику да и наредних година стичу нова искуства, вјештине и познанства, јачају своје потенцијале и самопоуздање, а све захваљујући нашим заједничким напорима.


Овом приликом се захваљујемо свим актерима Пројекта, који су својим учешћем и ангажманом допринијели да се идеја и реализација пројекта „Социјализације дјеце Републике Српске“ континуирано унапређује и шири.

Стручна служба Фонда

 

 

Завршетак десет година реализације пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

Детаљније о десетогодишњици


 

Предсједник Додик у посјети учесницима пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске - 2011.“

>>Детаљније о посјети Предсједника<<


 

Врх стране
Врх стране